Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με το Τεστ Διατροφικής Δυσανεξίας
-
Πόσο κοστίζει το δυσανεξίας;
Το πρώτο ραντεβού κοστίζει €80, ενώ κάθε επανάληψη εντός έτους στοιχίζει €50.
-
Εκτός από τα 80 ευρώ θα πληρώσω κάτι παραπάνω για οτιδήποτε άλλο;
Όχι. Στην τιμή περιλαμβάνονται η επίσκεψη, το τεστ, η λιπομέτρηση, η επεξήγηση των αποτελεσμάτων του τεστ και το εξατομικευμένο διαιτολόγιο.
-
Μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Παρόλο που θεωρείται αφαλές για την εγκυμονούσα και το έμβρυο, συνιστούμε η εξέταση να γίνεται μετά τον τοκετό και την περίοδο λοχείας και εφόσον η μητέρα νιώθει έτοιμη να κάνει αλλαγές στη διατροφή της. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ο γυναικολόγος να είναι ενήμερος.
-
Έχω βηματοδότη/απινιδωτή. Μπορώ να κάνω το τεστ δυσανεξίας;
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
-
Εκτός από τροφές, το τεστ δυσανεξίας εξετάζει και κάτι άλλο;
Ναι, εξετάζει τον καφέ, τα αφεψήματα, τα κρασί και την μπύρα και άλλα αλκοολούχα.
-
Πρέπει να κλείσω ραντεβού;
Δεχόμαστε μόνο με ραντεβού, το οποίο μπορείτε να κλείσετε καλώντας στο 2102628639.
-
Πού βρίσκεται το Κέντρο;
Το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής βρίσκεται στη Λεωφ. Μεσογείων 303 στο Χαλάνδρι, απέναντι από το ΙΑΣΩ General και 300 μέτρα από το Μετρό του Χολαργού.
-
Πώς θα έρθω στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής;
Ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο, θα δείτε αναλυτικούς χάρτες για να έρθετε στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής από πολλούς κεντρικούς δρόμους. Αν δυσκολεύεστε καλέστε μας στο 2102628639.
-
Πόσα κιλά θα χάνω;
Η συντριπτική πλειοψηφία χάνει 5-10% του λίπους του τον μήνα. Στο δίμηνο περιμένουμε απώλεια περίπου 10-20% του λίπους. Άρα, αν ένα άτομο έχει 30 κιλά λίπος (αυτό αναγράφεται στην λιπομέτρηση) περιμένουμε να χάσει 3-6 κιλά λίπος το πρώτο δίμηνο.
-
Ναι, αλλά σε πόσα κιλά βάρους αντιστοιχεί αυτό;
Αυτό εξαρτάται από την απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το βάρος είναι λιγότερο από την απώλεια λίπους γιατί αυξάνεται ο μυϊκός ιστός, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μια μικρή απώλεια μυϊκής μάζας.
-
Πόσο να τρώω;
Η αύξηση του μεταβολισμού βασίζεται στη βρώση τροφών που βοηθούν τον μεταβολισμό, γι' αυτό το αίσθημα της πείνας πρέπει να ικανοποιείται. Το σώμα θα μας δείξει την σωστή ποσότητα τροφής που έχει ανάγκη, αρκεί να το ακούσουμε. Άρα, τρώμε αρκετά ώστε να χορταίνουμε. Φυσικά είναι λάθος να εκτονώνουμε την ψυχολογικές εσωτερικές εντάσεις σε υπερβολική ποσότητα τροφής. Αυτό, αν και δεν θα μπλοκάρει τον μεταβολισμό, θα επιβραδύνει την επίτευξη του στόχου μας.
-
Από τις απαγορευμένες τροφές πόσο μπορώ να τρώω;
Καθόλου. Ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες μπορεί να μπλοκάρουν τον οργανισμό. Αυτό φυσικά δεν είναι ίδιο για όλους και εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, τις προϋπάρχουσες παθήσεις και φαρμακευτικές αγωγές, μεταξύ άλλων. Ένας νέος άνδρας που ασκείται μπορεί πιθανόν περιστασιακά (1-2 φορές τον μήνα) να τρώει κάτι που περιέχει κάτι απαγορευμένο χωρίς να επιδρά πολύ άσχημα στον μεταβολισμό του. Αντιθέτως, μια γυναίκα μέσης ηλικίας με επιβαρυμένο μεταβολισμό από παθήσεις ή και φάρμακα σίγουρα δεν μπορεί να έχει αυτήν την πολυτέλεια και πρέπει να αποφεύγει εξ ολοκλήρου τις απαγορευμένες τροφές.
-
Οι τροφές αυτές αποκλείονται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;
Όχι. Θα περιληφθούν στην διατροφή σταδιακά με την καθοδήγηση του τεστ δυσανεξίας. Ακολουθώντας τη διατροφή σύμφωνα με το τεστ δυσανεξίας αυξάνεται ο μεταβολισμός και μπορεί να «κάψει» κάποιες από τις τροφές που στο παρελθόν τον μπλόκαραν. Αυτό φυσικά θέλει χρόνο και πολύ καλή τήρηση των αποτελεσμάτων. Πιθανές παρασπονδίες δεν επιτρέπουν στον μεταβολισμό να ανέβει και να κάψει τις απαγορευμένες τροφές.
-
Πρέπει να κάνω και γυμναστική;
Η γυμναστική είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία και όλοι πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα έντονη γυμναστική (σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες). Η γυμναστική μειώνει 60-70% την πιθανότητα να πάθουμε άνοια στο μέλλον (ειδικά η αερόβια, όπως το τρέξιμο), καθώς επίσης και την πιθανότητα να πάθουμε καρκίνο (ειδικά του μαστού), προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία και έχει κι άλλα αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, δεν βοηθά στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, τα άτομα που ξεκινούν γυμναστική συνήθως παίρνουν βάρος, αν και αυτό είναι μυϊκός ιστός και όχι λίπος. Ειδικά τα άτομα που ξεκινούν γυμναστική και θεωρούν ότι με 2-3 φορές την εβδομάδα ελαφρά γυμναστική μπορούν να τρώνε ότι θεωρούν ό,τι έχουν στερηθεί για τη σιλουέτα τους, θα απογοητευτούν γιατί τα κιλά τους θα αυξηθούν σημαντικά! Άρα, ΝΑΙ στην άσκηση, αλλά όχι για απώλεια βάρους.